Manuel Busquet Advocats compleix 30 anys

Ja han passat més de 30 anys des què Manuel Busquet Advocats començà la seva trajectòria professional dedicada als serveis jurídics. Més de 30 anys fidels als seus orígens, donant solucions a qualsevol problema jurídic i oferint sempre l’opció més beneficiosa. Més de 30 anys que ens avalen i ens distingeixen pel nostre rigor, serietat i vocació de servei així com l’aposta per la innovació i la constant actualització i formació.

Durant aquests anys sou moltes les empreses,  particulars,  ajuntaments i altres administracions que heu confiat en els nostres serveis professionals complint el vostre alt nivell d’exigència amb qualitat professional, establint així una relació de confiança. Gràcies a tot això, al llarg dels anys, hem aconseguit una relació professional sòlida i un prestigi destacat.

Són milers els casos que hem portat des del despatx, sempre treballant amb equip. Tots i cada un d’ells han deixat una empremta, els hem valorat i els hi hem dedicat una atenció especial. Amb més de 30 anys, resolucions de casos i sentències favorables en tenim moltes i és fa difícil destacar-ne algunes perquè cada cas guanyat és una satisfacció personal i professional incalculable. Tot i això hi ha sentències que porten el segell de Manuel Busquet Advocats que han obert camí per noves i sense precedents, com són algunes de les més recents, com a exemples:

Any 2017. El despatx jurídic Manuel Busquet Advocats guanya un nou cas davant el Tribunal Suprem, en relació a un recurs d’un Consell Comarcal que, defensat pel despatx contra la Generalitat de Catalunya, va confirmar una prèvia sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que havia declarat la nul·litat de l’Acord del Govern de la Generalitat de Catalunya nº 128/2009 de 28 de Juliol, de revisió i designació de noves zones vulnerables en relació a la contaminació per nitrats que procedeixen de fonts agràries i de gestió de les dejeccions ramaderes.

Any 2015 i fins l’actualitat. Des del despatx Manuel Busquet Advocats s’han portat molts temes de participacions preferents i de deute subordinat i s’han obtingut resultats positius per als nostres clients en el 100% de casos que aquest despatx ha portat. Totes les sentències dictades han estat guanyades en primera instància i confirmades per l’Audiència Provincial.

En els darrers anys s’han defensat i es segueixen defensant diversos Ajuntaments, Consells Comarcals i organismes dependents de la Diputació en diferents procediments, tant en la jurisdicció civil com en la contenciosa administrativa.

Anys 1994 fins a l’actualitat. S’impulsen varis procediments judicials en reclamació de responsabilitat penal i civil contra els responsables de diversos incendis forestals i agrícoles, havent-se obtingut en la totalitat dels casos un resultat favorable als interessos dels propietaris i afectats. Així:

  1. S’aconsegueix  sentència condemnatòria ferma contra Fecsa per un incendi forestal al terme de Calders de l’any 1994, en què es van haver d’indemnitzar tots els danys causats als afectats. Aquesta sentència va iniciar una nova jurisprudència en relació als incendis causats per línies elèctriques.
  2. En relació a l’incendi forestal que el juliol de 1994 va afectar la comarca del Berguedà, es va presentar demanda civil en nom de més de 50 afectats pel mateix, obtenint-se sentència estimatòria l’any 2012, que va reconèixer el dret a percebre importants indemnitzacions a càrrec d’Endesa (de varis milions d’euros), havent ja cobrat tots els clients afectats.
  3. En relació a l’incendi forestal que va tenir lloc l’any 1998, iniciat a Aguilar de Segarra, que es va estendre a una enorme superfície de les comarques del Bages i Solsonès,  els afectats van haver d’acudir a la via judicial penal en defensa dels seus drets, per aconseguir successives sentències favorables de l’Audiència Provincial de Barcelona el 2007 (amb un jurat popular), del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2009 i del Tribunal Suprem l’any 2010. La condemna va comportar per Endesa el pagament d’indemnitzacions per valor de 10,6 milions d’euros, més interessos i costes.
  4. L’any 2014 el nostre despatx després de diverses actuacions i procediments, aconsegueix que la companyia asseguradora del causant de l’incendi forestal que el juliol de 2012 va afectar 909 hectàrees als termes d’Els Prats de Rei, Aguilar de Segarra i Sant Pere de Sallavinera indemnitzi als afectats pel mateix.
  5. En defensa dels afectats per l’incendi agrícola i forestal de l’any 2009 a La Donzell d’Agramunt, que va afectar més de 5.000 hectàrees a les comarques de la Noguera, Urgell i Segarra, s’ aconsegueix l’any 2017  sentència ferma condemnatòria en via penal contra els autors de l’incendi, d’origen elèctric, comportant que Endesa i la seva companyia asseguradora hagin de fer front a les indemnitzacions als propietaris, incloent les despeses d’extinció de bombers i danys ambientals. El despatx defensava a tots els afectats i a tots els Ajuntaments que van exercir  l’acusació particular. Entre els 65 damnificats hi havia els Ajuntaments de Sanaüja, Cabanabona, Vilanova de l’Aguda, Oliola i Torrefeta-Florejacs. Els mitjans de comunicació, com TV3, diari Segre, ràdios, etc… es van fer ressò de la notícia de la condemna per l’incendi a les terres de Lleida.
  6. Igualment s’aconsegueix condemna l’any 2005 contra Endesa Energía, S.A. pels danys causats en una empresa de Sant Pere de Vilamajor l’any 2003, confirmada l’any 2008 en sentència ferma de l’Audiència Provincial de Madrid.
  7. L’any 2009 es defensà a l’empresa Gas Natural en la demanda civil en reclamació de danys per l’explosió i destrucció total de l’edifici situat a Rambla Nova de Tarragona, amb cinc persones mortes, dictant-se sentència posteriorment amb resultat favorable absolent al client.

Durant tots aquests anys tenim una multitud de sentències i d’expedients tancats amb un resultat satisfactori per als nostres clients, i se’ns fa impossible destacar-ne més, perquè a Manuel Busquet Advocats seguim amb mateixa passió i il·lusió que fa 30 anys  i volem continuar oferint el mateix servei millorant dia a dia. Gràcies a tots els que ens acompanyeu en aquest camí professional.


Actualitat jurídica

Manuel Busquet | Advocats us desitja Bon Nadal

Nadal 2023

En aquesta temporada festiva, recordem les sàvies paraules de Confuci: “L’educació genera confiança. La confiança genera esperança. L’esperança genera pau.”
Nadal 2020

Nadal 2020

El Nadal és el moment de celebrar amb la família i els amics, i de reflexionar sobre l’any que s’acaba i els reptes que ens esperen en el futur.
Planifica la teva successió per reduir impostos fiscals

Planifica la teva successió per reduir impostos fiscals

El Govern ha pactat pujar l’impost de successions en els nous pressupostos de cara el 2020.
Michael League

El reconegut músic i productor musical nord americà Michael League, nou client del despatx.

El compositor, productor i baixista del grup de jazz fusió Snarky Puppy de Nova York, Michael League és client de Manuel Busquet Advocats.